Ziektekostenverzekering kiezen?

Overstappen of niet?

Het einde van het jaar nadert en ik weet niet hoe het jou vergaat maar ik heb mijn ziektekostenverzekering nog niet bekeken. Elk jaar hik ik er tegenaan om de diverse verzekeringen, voorwaarden en bedragen te vergelijken. De laatste jaren wacht ik zo lang mogelijk zodat ik een duidelijk overzicht heb van de contracten die de diverse maatschappijen hebben afgesloten. Uiteraard in de hoop dat ik het desbetreffende ziekenhuis of een bepaalde therapie niet nodig heb. Aan de hand daarvan bepaal ik of ik overstap. Of niet.

Over- of onderverzekerd?

Wist je dat wij Nederlanders meesters zijn in verzekeringen? Althans, dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. De meeste Nederlands hebben de neiging van alles te verzekeren om zoveel mogelijk risico’s af te dekken. Dat kan variëren van een doorlopende reisverzekering met werelddekking voor iemand die eenmaal per jaar in een buurland met vakantie gaat tot de meest aanvullende polis bij een ziektekostenverzekering terwijl diegene zelden bij een arts komt, laat staan bij een behandelaar.

Zelf kijk ik de laatste jaren wat kritischer naar mijn verzekeringen. Hoe zinvol is een tandartsverzekering als de jaarlijkse controles minder kosten dan de premie op jaarbasis?

Andersom is het natuurlijk slim om te kijken wat de beste ziektekostenpolis is op basis van bestaande of gewenste behandelingen. Uiteraard het liefst in combinatie met preventieve maatregelen want voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Toch?

Overzicht vergoedingen verzekeraars reflexologie

In het kader van de ziektekostenverzekering heeft mijn beroepsvereniging VNRT ook voor het komende jaar weer een overzicht gemaakt van vergoedingen voor reflexologie door de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Het overzicht vind je hier al adviseer ook ik om de voorwaarden, de premies en vergoedingen zelf nog te checken bij de maatschappij van je keuze.

Doe er je voordeel mee en succes met kiezen.

Wat zijn jouw overwegingen bij het kiezen van een ziektekostenverzekering? Ik ben heel benieuwd. Deel het hieronder in een reactie of stuur me een pb via het contactformulier.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.