Voor wie en hoe

VoetreflexPlus kan worden toegepast bij iedereen. Het kan zijn dat ook meridiaanbanen op de handen en armen behandeld worden. Dit wordt altijd vooraf besproken zodat je daarmee met je kleding rekening kunt houden.

In mijn praktijk werk ik met een neutrale rijstolie zodat je niet bang hoeft te zijn voor allergische reacties. In overleg kan een druppeltje etherische olie worden toegevoegd om het effect van de behandeling te versterken.

De olie wordt aangebracht op de voeten en de onderbenen. Het is daarom fijn dat je loszittende kleding draagt die tot boven de knie kan worden opgerold. De op dat moment niet behandelde voet wordt afgedekt.

Tijdens de behandeling ligt er altijd een plaid of deken over je heen. Je lichaamstemperatuur kan namelijk een graad dalen tijdens de behandeling en ik wil niet dat jij het koud krijgt.  Na afloop drinken we samen een glas thee of (lauw) water.

Goed om te weten
Tot 3 dagen na een behandeling kunnen bepaalde reacties optreden. Hierover hoef je je geen zorgen te maken. Het betekent dat je lichaam actiever aan de slag gegaan is met het verwerken en afvoeren van eerder opgeslagen afvalstoffen. Het drinken van (lauw) water kan helpen bij dit proces. Je kunt het volgende opmerken:
vermoeidheid of juist meer energie
andere vorm en frequentie van ontlasting
donkere urine
wijzigingen in transpiratie
langer en dieper slapen
tijdelijke opleving van ‘voorbije’ kwaaltjes
emotionele schommelingen