Voetreflex bij pijnklachten. Ook voor jou.

Misschien heb jij er niet eerder bij stilgestaan dat voetreflex je kan helpen bij pijnklachten. Of ze nu lichamelijk of emotioneel zijn. Hieronder leg ik uit waarom dat zomaar anders kan zijn.

Voetreflex? O, maar ik heb niks aan mijn voeten.

Gisteren hoorde ik het weer.  Iemand vroeg me wat ik doe en toen ik zei dat ik voetreflextherapeut ben was de reactie: “O, maar ik heb niks aan mijn voeten.”  Dit misverstand kom ik vaak tegen. Veel mensen denken bij voetreflexologie aan een pedicure of een podotherapeut. Terwijl voetreflex daarmee niks te maken heeft. Behalve dan dat er pedicures zijn die ook voetmassages geven en podotherapeuten via zooltjes problemen in het bewegingsapparaat verhelpen. Dat laatste kan  overigens ook met voetreflex. Het is slim om voor je een afspraak maakt te kijken of een voetreflextherapeut gecertificeerd is. Dit kun je bekijken op de site van beroepsverenigingen of via de site van het RBCZ.

Je voeten weerspiegelen je lichaam.

Een bekende uitspraak is dat je ogen de spiegels van de ziel zijn. Dit gezegde ken jij vast ook wel.  Wat je misschien niet weet is dat in je voeten je hele lichaam,  en meer, weerspiegelt wordt. In die zin zou je kunnen zeggen dat je voeten de ziel van je lichaam zijn. Als je dit te wazig vindt, bekijk de afgebeelde kaart van de voetreflexzones dan eens. Die geeft een indicatie van welke reflexzones zich in dat deel van je voeten bevinden. De zones corresponderen met het orgaan of de spieren en gewrichten in je lichaam. Al is elke voet anders en is per locatie de reflexzone dus ook anders. Dat zie en voel ik aan de voet en via die plekken op je voeten kan ik je ondersteunen. Met voetreflex kunnen pijnklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Zelfs, of misschien wel juist, als je al allerlei behandelvormen geprobeerd hebt. Hier zie je een overzicht met klachten waarbij voetreflex kan helpen.

Holistische wijze.

Er wordt nogal eens gesproken over een behandeling vanuit een holistische visie. Dat betekent niks meer of minder dan dat ik behandel met het uitgangspunt dat jouw klacht niet op zichzelf staat. Ik kijk naar jou als geheel en ga ervan uit dat alles met elkaar samenhangt . Hoofdpijn kan veroorzaakt worden door jouw manier van denken maar ook vanuit je voedingspatroon of je lichaamshouding, om slechts een voorbeeld te noemen. Jouw manier van denken en handelen hangt wellicht samen met patronen en overtuigingen die je eerder in je leven hebt opgedaan. Misschien zijn die wel helemaal niet meer bruikbaar voor je. Gaandeweg komen we daar mogelijk achter en kunnen we er samen over praten. Dit geeft regelmatig bewustwording waardoor energie ook weer gaat stromen en klachten verminderen.

Goed om te weten.

Als je tijdens een behandeling tintelingen voelt op bepaalde plekken, betekent dit dat energie weer gaat stromen . Tot circa 3 dagen na een behandeling kunnen bijwerkingen optreden. Daarover hoef je je geen zorgen te maken.  Het betekent alleen dat je lichaam actief aan de slag gegaan is met het verwerken en afvoeren van eerder opgeslagen afvalstoffen. Het drinken van (lauw) water kan helpen bij dit proces. Je lichaam bestaat voor 70 tot 80% uit water dus je kunt je voorstellen wat te weinig water drinken doet voor je lijf. Het is goed om te weten dat je de volgende tijdelijke reacties kunt krijgen na een behandeling:

•vermoeidheid of juist meer energie
•andere vorm of frequentie van ontlasting
•andere kleur  of anders ruikende urine
•wijzigingen in transpiratie
•emotionele schommelingen
•tijdelijke opleving van oude kwaaltjes

Voetreflex zou dus ook wat voor jou kunnen betekenen.

Bij welke klacht kan ik voor jou iets betekenen? Laat het me weten via het contactformulier. Of via een reactie onder dit bericht.

behandeling voetreflexzones bij pijnklachten
bst

1 reactie

    • José op 14 januari 2023 om 17:53
    • Reageer

    Ik heb last van een ontstoken peesplaatontsteking aan mijn voet.
    Kan het daarbij helpen?
    Mvg José

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.