Het belang van vitamine D

Uit ervaring weet ik dat je hele nare klachten kunt krijgen van een tekort aan vitamine D. Terwijl veel huisartsen pas na lang aandringen willen testen. Na een week vitamine D suppletie in 2016 was ik mijn pijn- en gewrichtsklachten kwijt. En die had ik al een jaar…

Kijkende naar de verschillen die gehanteerd worden voor de aanbevolen waardes, wordt het verhaal nog twijfelachtiger.

In landen als Nederland is extra vitamine D slikken zeker belangrijk. Lees hier meer over het belang van toegevoegde vitamine D in de winter

Een voorbeeld van een van mijn docenten: 
Op dit moment geldt in de ziekenhuizen een aanbeveling voor vitamine D3 in het bloed van 80-150 nmol per liter. Hij doet vaak bloedonderzoek bij patiënten en geen enkele patiënt haalt dit als ze geen extra vitamine D3 slikken. In Nederland gaan huisartsen uit van 50-150 nmol per liter. En sommige zelfs van 30 nmol. Voor mijn docent, homeopathisch arts in Utrecht, is dit een ernstig tekort.

En voor mij was het dat destijds ook.

Fijne dag nog.
Jolanda
Verder met voeten. VoetreflexPlustherapie.
Herpen

Vitamine D zit onder andere in vis

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.